Posted on: August 16, 2021 Posted by: admin Comments: 0

Ett trädäck ser bra ut i din trädgård! Om du har haft ett däck ett tag kan du inte undvika att rengöra det bra. Hur exakt? Vi ger dig några tips.

Trä är en naturlig produkt och ett elegant tillskott till din trädgård. Du kan välja olika träslag. Vid en viss tidpunkt kan gröna avlagringar bildas på ditt däck, detta gäller mossa och alger. Det rekommenderas att du rengör ditt trädäck minst en gång om året. Eftersom den gröna insättningen kan bli mycket hal och du vill undvika risk för olycka.

Den bästa tiden på året för att göra detta är våren. Sedan kan du njuta av ditt vackra rena däck för resten av året.

Hur rengör du ditt däck?
Börja med att ta bort den gröna insättningen. Du kan få bort det här med en kvast. Använd inte en hård kvast, eftersom du av misstag kan skada ditt däck. Så använd en mjuk kvast. Nästa steg är att hantera terrassen ännu mer noggrant med ett rengöringsmedel eller annat rengöringsmedel.

Det luktar inte gott, men det gör underverk för din träterrass: rengöring av vinäger. Det är bäst att tunna ut det lite för att förhindra att det läcker ut till andra platser i din trädgård och förstör dina växter där.

potatisvatten? Ja verkligen. Du kan enkelt uppnå detta genom att spara vattnet som finns kvar när du kokat potatisen. Den innehåller mycket stärkelse och låt detta vara katastrofalt för alger. En perfekt utrotare.

Grön tvål och läsk

Grön tvål är 100% naturlig och skonsam för miljön. I kombination med läsk och vatten är det ett gyllene medel för att ta bort gröna avlagringar på din terrass. Använd förhållandet mellan fem matskedar grön tvål och fem matskedar läsk till tio liter ljummet vatten. Låt det dra in på din terrass ett tag och skölj sedan det väl med vatten.

Särskild trärenare

Du hittar också olika specialrengöringsprodukter för ditt trädäck online och i järnaffärer.

Vårt tips: HG Hardwood ‘power’ rengöringsmedel
rengöring av däcket
Högtryckstvätt
Högtryckstvätten hindrar dig från att behöva skrubba oändligt. Så skönt för din rygg. Endast detta sätt att rengöra är inte idealiskt. Du har en god chans att attacken kommer tillbaka snart. Med denna rengöringsmetod skadar du snabbt ditt däck, och dessa små fläckar är en grogrund för mossa och alger.

Om du fortfarande vill prova en högtryckstvätt, använd helst ljummet vatten och en stråle som inte är för hård. Och lägg sedan trädäcket väl i oljan!

Du kan köpa en högtryckstvätt speciellt för det här jobbet – trots allt kommer du att göra det varje år. Ett annat alternativ är att hyra en högtryckstvätt från en järnaffär, detta är möjligt på vissa platser.

Leave a Comment